Hvorfor litium?

Lavere viskositet og alkalitet gjør det mulig for C² litiumherdere å oppnå dypere og mer fullstendig penetrasjon. Dette skaper en tettere, hardere binding, og etterlater langt færre ikke-reagerte kalsiumhydroksidmolekyler med en bredere fordeling av litiumpartikler under absorpsjon.

 

Mindre molekyler av litium gjør reaksjonen jevnere og konsistent, og skaper en tettere overflate. På den annen side reagerer natrium- og kaliumdensifikatorer inkonsekvent og uregelmessig, og etterlater klynger av kalsiumhydroksid, reagert og ikke-reagert, spredt over betongoverflaten, noe som resulterer i en svakere, uregelmessig binding. Dette er grunnlaget for et potensielt problem hvis fuktighet skal trenge inn i betongsubstratet, og initiere en Alkali Silica Reaction (ASR).

 

C² litiumherdere reagerer med kalsiumelementer i betong, bygger sterke og svært stabile silikatstrukturer, maksimerer og utvider litiumreaktivitet. C² litiumherdere reagerer også med kalsiumhydroksid som dekker substratet, og danner komplekse tri-kalsiumsilikatforbindelser som holder fuktighet ute. Disse forbindelsene blokkerer mikroporene i betong, og eliminerer praktisk talt fuktighetsabsorpsjon i betongsubstratet. Selv om disse reaksjonene er vanlige for de fleste overflatetettheter, reagerer C² litiumherdere mer fullstendig og jevnt enn natrium og kalium.

 

C² litiumherdere vil ikke bidra til å kartlegge sprekker eller krakelering og vil ikke danne silikagel for å forsegle betongoverflaten som natrium- og kaliumherdere.

 

C² litiumherdere vil ikke absorbere vann som natrium eller kalium og er mindre vannløselige. Dermed er betongen mer vannavstøtende.

 

C² litiumherdere vil forhindre eller redusere Alkali Silica Reactivity (ASR). Silika i aggregatet reagerer med alkagier i hydrert sement for å danne en gel som ekspanderer når vann innføres. Denne reaksjonen produserer store trykk som får sprekker til å utvikle seg i betong – sprekker som fører til akselerert forverring av overflatebeskyttelseslaget. Disse sprekkene og mikrosprekkene gjør at vann kan trenge inn i substratet, forårsaker korrosjon av forsterkende stål, frostskader og andre problemer. C² litiumherdere vil bidra til å holde fuktighet ute av substratet og forhindre forekomst av en kjemisk reaksjon mellom alkalie, silika og fuktighet. ASR-reaksjoner vil ikke oppstå uten vann.

 

Natrium- og kaliumherdere bidrar direkte til ASR-problemet ved selve arten av å legge kalium og natrium inn i betongen. Litiumbaserte C² herdere, ved hjelp av en sofistikert og proprietær kjemi, er fri for kalium og natrium. C² densifikatorer leverer litiumkomponenter i betongsubstratet i motsetning til kalium og natrium.

Alle C² litiumprodukter er miljøvennlige.